divendres, 24 de setembre del 2010

El BLOC de la Marina Alta dona suport i s’adhereix a la vaga general



El BLOC de la Marina Alta dona suport i s’adhereix a la vaga general convocada per les organitzacions socials i sindicals per al pròxim dia 29 de setembre, en defensa dels drets socials i laborals, els serveis públics i les prestacions socials, i en contra de la revisió de les pensions i el copagament sanitari


Els regidors i càrrecs públics del BLOC de la marina alta donaran suport el pròxim 29 de setembre a la Vaga General convocada per les organitzacions socials i sindicals. Aquesta convocatòria respon a la necessitat de fer front al conjunt de mesures que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha aprovat en contra de l'opinió dels
sindicats i del conjunt de l'esquerra política i social.

L'aprovació per part del Govern central d'una nova Reforma Laboral ha
motivat la resposta contundent dels sindicats i dels treballadors, ja que aquesta no sols no servirà per a incrementar els llocs de treball i reduir l'atur,
sinó que a més a més, pretén finiquitar el paper dels sindicats a la
negociació col·lectiva, abaratir els acomiadaments, així com augmentar el
poder de la patronal, permetent a aquesta no respectar els convenis
provincials o de sector que serveixen de paraigües per a la negociació
col·lectiva a les xicotetes i mitjanes empreses.

Aquesta Reforma Laboral ha vingut precedida del Decret Llei del passat 12
de maig, el qual ha suposat el major retall a l'Estat social de la
història de la democràcia, amb la congelació de les pensions, la reducció
dels salaris dels/les treballadors/es dels sector públic, la supressió de
sis mil milions d'euros en inversió pública, la qual cosa suposarà un
increment exponencial de l'atur, així com endurir, encara més, les
condicions de vida dels treballadors i treballadores.

És per tot açò que des del BLOC i Compromís exigim:

1. Una política que reduïsca el dèficit públic mitjançant l’increment dels ingressos i no mitjançant la reducció de la despesa, i planificar el compliment dels objectius de dèfi­cit del Pacte d’Estabilitat i Creixement de la Unió Europea en terminis compatibles amb la reactivació econòmica i la creació d’ocupació.
2. La retirada d’una reforma laboral lesiva que facilita l’acomiadament i empitjora les condicions de treball.
3. Defendre la negociació col·lectiva com a marc de protecció de les condicions de tre­ball, enfront dels intents d’atribuir a les empreses la capacitat d’incomplir els acords aconseguits de manera unilateral.
4. Defendre el sistema públic de pensions com a eix central del nostre sistema de pro­tecció social, i la seua adequació a l’evolució social exclusivament amb acord polític i social.
5. Exigir una nova política fiscal, que reforce l’estructura d’ingressos de l’Estat, recupe­rant impostos suprimits i apostant per una recaptació major basada en la progressi­vitat fiscal, alhora que es combat amb major determinació i mitjans el frau fiscal que llasta la nostra economia i assoleix taxes que pràcticament dupliquen la mitjana de la Unió Europea.


Per tant, només amb una resposta generalitzada i unitària es poden frenar aquestos atacs a les condicions de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes. La crisi no la poden pagar els més dèbils i precisament amb els més dèbils el BLOC de la marina alta es solidaritza i dona suport per això els nacionalistes valencians de la marina alta farem vaga el pròxim dimecres 29 de setembre.



Marina Alta, 24 de setembre del 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada