divendres, 3 de setembre del 2010

El BLOC de Pedreguer denuncia la retallada d’ajudes a l’Escola de Música Municipal


Pedreguer, 2 de setembre de 2010.

En el conjunt del País Valencià aquestes retallades suposen una reducció superior al 50% en les subvencions i, per tant, posen en perill la continuïtat de moltes de les escoles de música o, en darrera instància, les aboquen a funcionar en precari.

En el cas de Pedreguer, l’Escola de Música Municipal rebé l’any passat 18.780,58 € mentre que enguany l’aportació de la Generalitat no arribarà als 10.000 € (9140,79 €). La retallada, doncs, ha estat d’un 51,3%, en la línia d’altres pobles de la comarca, i suposa un atac directe a l’Escola de Música i a la seua important tasca al servei dels pedreguers i les pedregueres. Cal dir que també s’ha vista afectat per aquesta política de retalls culturals el Grup de Danses de Pedreguer, que havia demanat subvencions per sufragar una actuació a Alemanya.

Sergi Ferrús, regidor del BLOC a l’Ajuntament de Pedreguer, ha afirmat que “aquesta retallada està fora de tota mesura i no té cap sentit”. Ferrús ha destacat que “el PP prefereix balafiar els diners en grans esdeveniments o publicitat en comptes de protegir i desenvolupar un dels fets culturals i formatius més importants d’aquest país com són les escoles i bandes de música”. “La retallada de les aportacions a escoles de música és només un exemple més de la mala gestió econòmica del PP al capdavant de la Generalitat, que ha portat a retallar també el finançament d’educació, sanitat i altres serveis públics”, ha afegit Ferrús. En aquest sentit, el portaveu nacionalista ha indicat que el BLOC ha presentat a l’Ajuntament, per al seu debat en el proper plenari, una moció de rebuig a les retallades en educació.

El regidor nacionalista ha recordat que al ple ordinari del 24 de juny ja va preguntar al regidor de cultura sobre els efectes que tindria per a l’Escola de Música de Pedreguer la brutal retallada; el regidor va contestar que no tenia constància dels retalls i que s’informaria del tema; a hores d’ara el senyor regidor no ha informat de res; per això, Ferrús voldria saber “quina és la postura de l’alcalde del nostre poble al respecte d’aquesta retallada” i ha exigit que “prenga les mesures corresponents per tal d’assegurar el correcte finançament i funcionament de l’Escola de Música Municipal”.


Font:Canfali
El col·lectiu del BLOC de Pedreguer ha mostrat el seu rebuig a les retallades de les ajudes públiques a les escoles de música aprovades pel Consell i que incideix de manera directa amb la institució de Pedreguer. Segons adverteix el BLOC, en el conjunt del País Valencià aquestes retallades suposen una reducció superior al 50% en les subvencions i, “per tant, posen en perill la continuïtat de moltes de les escoles de música o, en darrera instància, les aboquen a funcionar en precari”.

En el cas de Pedreguer, l’Escola de Música Municipal rebé l’any passat 18.780,58 euros, mentre que enguany l’aportació de la Generalitat no aplegarà als 10.000 euros, segons les xifres que barallen els nacionalistes. “La retallada, doncs, ha estat d’un 51,3%, en la línia d’altres pobles de la comarca, i suposa un atac directe a l’Escola de Música i a la seua important tasca al servei dels pedreguers i les pedregueres”. La retallada afecta també al Grup de Danses de Pedreguer, que havia demanat subvencions per sufragar una actuació a Alemanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada