dimarts, 21 de setembre del 2010

MORERA CRITICA LA MARGINACIÓ EN INFRAESTRUCTURES QUE PATEIXEN LES COMARQUES VALENCIANES


El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes visita la localitat de Benissa, on la variant està paralitzada des de fa mesos sense que Foment ni conselleria solucionen un problema de comunicació de la Marina Alta.

Benissa, 20 de setembre de 2010

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), ha criticat durament la marginació que pateixen les comarques valencianes en matèria d’infrastructures. Segons Morera, “una prova evident la tenim en Benissa, on tenen la variant paralitzada des de fa mesos i on Foment no ha volgut alliberar el tram de l’autopista per millorar la comunicació i la qualitat de vida dels benissers. Esta marginació, però, ve de lluny. Mentre els valencians esperem un tren de rodalia per la costa, l’AVE aplegà a Sevilla amb el PSOE i a Valladolid amb el PP i nosaltres som els marginats en tot”.

Morera ha fet la visita a les obres aturades acompanyat pel portaveu del BLOC en Benissa, Xavi Tro, el secretari comarcal dels valencianistes en la Marina Alta, Joan Gasquet, el número dos de la candidatura de Compromís per la província d’Alacant, Dimas Montiel i militants i simpatitzants del BLOC. En les obres, Morera ha insistit en que el govern de Zapatero, “com també va fer el d’Aznar o el de González sempre ha marginat el País Valencià en matèria d’infraestructures i sembla que només ens volen com un femer del que no desitgen tindre en altres llocs”, en al·lusió a la possibilitat que la població valenciana de Zarra siga el lloc on s’instal·larà un magatzem nuclear.

El líder valencianista ha criticat també durament al Consell i al PP, “que han demostrat que no tenen ganes de defensar els nostres interessos ni de solucionar els nostres problemes. El passat mes de març, va ser el grup Compromís el que llançà la proposta de fer una iniciativa per rescatar tota l’AP-7, una carretera que ens posa barreres i que recorda un sistema feudal on cal pagar per a circular. El govern de Camps va rebutjar la nostra Proposició de Llei i els populars en les Corts feren la seua, una proposició molt més fluixa i que ha quedat en el que pensàvem que anava a passar: s’ha quedat oblidada en un calaix de no sabem quin diputat o en el del senyor Blasco, però des de fa molts mesos ningú ha dit res de rescatar l’AP-7 si no som nosaltres”.

Morera ha reivindicat en Benissa un compromís per part de les administracions autonòmica i central i que no es paralitzen cap de les obres pendents en el País Valencià perquè, en opinió del secretari general del BLOC, “estem molt per darrere que altres autonomies i crida l’atenció la feblesa del president Camps a l’hora de reivindicar estes qüestions que són d’estat per a nosaltres i per als milers de ciutadans i ciutadanes que pateixen eixes mancances a diari”.

En el mateix sentit s’ha expressat el portaveu del BLOC a l’Ajuntament de Benissa, Xavi Tro, qui ha manifestat “les benisseres i els benissers estem farts de falses promeses, mentides, falsedats i enganys per part del govern central, en aquest cas, concretament des del Ministeri de Foment, cal recordar que la variant de Benissa hauria d’estar acabada l’any 1991 i ara podríem estar parlant de l’any 2015, això es simplement vergonyós i demostra que els benissers i els valencians vivim completament marginats pels governs de Madrid, siga quin siga el seu color. Cal que siguem conscients d’això i actuem en conseqüència”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada