divendres, 22 d’octubre del 2010

Psoe contra TV3


Article d'0pinió d'Enric Nomdedéu
Foto:Germà Miralles

Fa poc més de vint anys, Eugenio Burriel de Orueta, aleshores Delegat del Govern al País Valencià, va tancar els repetidors de TV3. Burriel representava el govern de Felipe González. Ho dic més que res per fer memòria a estos socialistes que ara es queixen que el PP talla les emissions de TV3.
Durant anys, aquells que volien podien vore la TV3 a casa. Però la normalitat es trencà quan el nou govern socialista va nomenar Ministre d'Indústria a José Montilla, l'encara President de la Generalitat d'allà dalt. Va ser durant el seu efímer pas pel Ministeri que el socialista Montilla decidí atorgar la freqüència que usava TV3 al País Valencià a La Sexta, del grup encpçalat per Jaume Robles, considerat pròxim al socialisme governant. Com abans havien fet amb PRISA.

Montilla va explicar que la recepció de la TV3 a les comarques valencianes era il·legal. Si ho era, ho és. I si ho és, de què es qu eixen els Ximo Puig i companyia? És probable que la recepció siga il·legal tal com està l'ordenament jurídic. Doncs que canvien la llei! El PSOE per este tema sap que compta amb el suport de CiU, ERC, EU-ICV, PNV, Nafarroa Bai, BNG... vull dir, compta amb una de les majories més sòlides de la legislatura. No ha volgut fer-ho, no ha volgut crear un multiplex, com va dir Montilla que faria, i no va fer. Davant la inacció del Govern Central, fa uns mesos l'associació cultural propietària dels repetidors que vam pagar milers de valencians i valencianes, ha recollit més de 650,000 signatures per donar suport a una iniciativa legislativa popular per aconseguir un canvi legislatiu que permeta, sense més entrebancs, que la gent puga triar quina televisió pública vol mirar.
Però el govern del partit socialista ha decidit rebutjar la tramitació de la ILP Televisió sense Fronteres.


És a dir, no només està en contra de que qui vulga puga vore TV3, sinó que es nega ni tan sols a debatre- ho al Parlament, en un exercici antidemocràtic del que sols recorde el precedent del PP valencià amb la ILP Salvem l'Horta. Haurien de condemnar als socialistes a mirar tot el dia Intereconomia.

1 comentari:

  1. CAL AFEGIR , ENCARA QUE L'ARTICLE ES GENIAL , QUE ELISEU CLIMENT VA DEMANAR EL VOT PEL PSOE .ESPERE - ESPEREM QUE RECAPACITE ...

    ResponElimina