dilluns, 1 de febrer del 2010

El BLOC pel tren Gandia-Oliva-Dénia

El passat dissabte 30 de gener, centenars de militants i simpatitzants del Bloc ens vam manifestar, junt amb més de 10.000 persones, per exigir la connexió ferroviària amb València: El tren Gandia-Dénia. Un dret que successivament, mane qui mane, ens venen negant des de fa massa anys.



Va ser, sense dubte, una gran demostració de la ciutadania de La Marina Alta, que, tot i el cansament que arrosseguem per demanar una infraestructura que L’Estat Espanyol enguany tampoc ha pressupostat, continua reclamant amb vertadera força. Perquè no hi ha res que es demane amb més contundència que allò que et pertoca, allò que és teu.

Des d’un principi es va voler que la manifestació fóra unitària i que fugira de partidismes. I a pesar dels partits polítics PP i PSOE, la ciutadania de la nostra comarca va eixir al carrer sense tindre en compte ni qui convocava, ni qui va intentar que no anara ningú. Lamentable va ser l’actuació del PP que va vulnerar els acords aprofitant l’ocasió per atacar el Govern Espanyol, oblidant-se que en l'era Aznar, ells tampoc van fer res. I patètica l’actitud del PSOE, desplegant una pancarta que semblava un pamflet publicitari del Govern, amb un lema tan mediocre com ofensiu a la intel·ligència: Tren Si, Fomento ha dicho Si. O encara més, amb les declaracions del seu portaveu a les Corts Angel Luna dies abans, demanant que no participàrem en la manifestació perquè el Ministeri ja ho tenia arreglat. Declaracions que contrasten amb el fet que en els Pressupostos Generals de L’Estat, no existeix ni un euro destinat al tren Gandia-Dénia. Vergonya!

Des del Bloc ens vam mantindre al marge dels diferents intents del PP i del PSOE, de polititzar aquesta vella reivindicació de les gents de la Marina Alta: ni polititzacions ni pancartes publicitàries. Ho vam fer instant a la nostra gent i a tota la ciutadania a participar en un acte unitari i que, no en tenim cap dubte, així ho va ser. Almenys per a totes les persones que honestament vam eixir al carrer a cridar, una vegada més, que ja n’hi ha prou: Volem el Tren i el volem ja!

En aquest enllaç podeu trobar una selecció d'imatges de la nostra gent, eixa bona gent, que va acudir a la manifestació. [Imatges del nostre reporter pegolí, Germà Mirallers]

BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ DE LA MARINA ALTA

1 comentari:

  1. Així es companys, lamentable l'actitut envers aquest tema del PP i del PSOE, que només miren per l'interés del seu propi partit i no per l'interés dels ciutadans.

    ResponElimina