dijous, 4 de febrer del 2010

Comunicat del BLOC sobre la mani del dissabte passat pel tren





Des del Bloc de la Marina Alta volem fer públic el nostre agraïment a les més de 10.000 persones que, amb la seua presència en la manifestació de dissabte passat, van constituir un autèntic i estimulant exemple de ciutadania. Va simbolitzar, sense dubte, el compromís que tenen les gents de la Marina Alta amb el seu futur, i la dignitat per no renunciar a la llarga i justa reivindicació pel tren Gandia-Oliva-Dénia.

. Volem també manifestar la nostra més enèrgica protesta pel fet que s’ haja intentat instrumentalitzar políticament una manifestació on els/les protagonistes devien ser únicament les persones que en ella van participar. Sobretot amb l’exhibició de pancartes amb lemes ofensius a la intel·ligència i a la memòria de totes les persones que, durant anys, venim reivindicant amb honestedat l’arribada del tren a la nostra comarca.

. Recordem a la ciutadania, i als portadors de la pancarta amb el lema “Fomento ha dicho si”, que, per a enguany, el govern espanyol tampoc ha destinat cap partida pressupostària per al tren Gandia-Oliva-Dénia. Tal i com ve sent costum des de fa més de vint anys. Mane qui mane.

. Igualment trobem excessiu l’excés de protagonisme de l’alcaldessa actual de Dénia, Ana Kringe, que és només una afectada més dels més de 200.000 habitants que té la Marina Alta i que gràcies a l’oblit intencionat dels governs nacionals i autonòmics del PP i del PSOE vivim aïllats de la resta del país, però sobretot de la comarca veïna de la Safor i de la nostra capital, València, quant a transport públic.

. I, per últim, lamentar profundament l’actuació dels Cossos de seguretat de l’Estat, impedint la lliure expressió i manifestació de ciutadanes i ciutadans. Seria democràticament saludable que algun responsable de la Delegació del Govern o del Partit Socialista, explicara si els agents de la policia nacional tenien o no instruccions d’intervindre contra les persones que mostraren pancartes crítiques al partit del Govern espanyol o al de la Generalitat.

-----------------------------
A les imatges es poden veure les identificacions per part de la policia i a diferents representants del BLOC de la Marina Alta, de la Safor i de l'executiva nacional.
Totes les fotos són de Germà Miralles, del BLOC de Pego.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada