dijous, 4 de març del 2010

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L'ALLIBERAMENT DEL PEATGE DE L'AP7


Enric Nomdedéu Biosca, com portaveu del Grup Municipal BLOC, d'acord amb l’article 84 del Reglament Orgànic del Ple i de les seues Comissions de l'Ajuntament de Castelló, proposa l'adopció del següent:


DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L'ALLIBERAMENT DEL PEATGE DE L'AP7

L’alliberament de peatge de l’AP-7 representa una de les reivindicacions claus del nacionalisme polític al País Valencià. Des de fa dècades, aquest greuge comparatiu amb altres territoris de l’Estat ha sigut un autèntic llast per a l’economia valenciana i un factor negatiu pel que fa a la mobilitat al llarg del territori i, també, en les comunicacions cap al nord.
Malgrat tot, els dos partits majoritaris, PP i PSOE, han perpetuat les concessions de peatge, tot convertint el que havia de ser una solució temporal en un impost indirecte al qual han de fer front tant la ciutadania valenciana com tots els viatgers i les mercaderies que travessen el nostre País. En aquest sentit, i a diferència d’altres zones de l’Estat, el País Valencià no s’ha vist afavorit pels alliberaments de peatge que, en els darrers anys, i a càrrec del fons de compensació estatal, han eliminat diversos trams de peatge d’autopista.

És per tot açò que l'Ajuntament de Castelló, i a proposta del BLOC, acorda:

Donar suport a les Corts Valencianes en l’aprovació i tramitació d’una Proposició de Llei per la qual s’allibere de peatge, i amb càrrec al fons estatal, la totalitat del tram de l’AP-7 que transcorre pel territori valencià.

Castelló de la Plana, 3 de març de 2010.

ENRIC NOMDEDÉU BIOSCA
Portaveu del BLOC a l'Ajuntament de Castelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada