LA SEU DEL BLOC A GANDIA VA SER ATACADA AMB COCTELS MOLOTOV. FOTO: L'INFORMATIU
Font:L'Informatiu
TAMPOC ACLARIX LES CÀRREGUES AL CABANYAL
El Govern es desentén de les agressions feixistes a partits i col·lectius cívics
El número dos del Ministeri d’Interior, Antonio Camacho, va evitar ahir donar resposta a les dades de violència política a la Comunitat aportades per diversos diputats, que li van recriminar la impunitat i la preocupació dels col·lectius afectats. Sobre la falta de detencions va assegurar: “Ningú sap qui va matar el president Kennedy, però a ningú se li ocorre dir que als Estats Units hi ha complaença amb els magnicidis”.
JOANA PERIS. 15 abril 2010
El Secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, va comparèixer ahir al Congrés dels Diputats a petició de diferents grups de la cambra per donar explicacions sobre els alts índex de violència feixista a la Comunitat i l'increment de l'activitat neofeixista a tot l'Estat. Camacho va negar que a la Comunitat hi haja impunitat en les accions violentes de l'extrema dreta i que existisca cap preocupació al respecte. “No és cert que existisca cap preocupació entorn les dades de criminalitat a la Comunitat Valenciana”, va dir, remarcant la reducció d'actes delictius en general i mesclant els delictes comuns amb els delictes xenòfobs denunciats per diferents col·lectius.
Camacho va contestar a les preguntes dels diputats d'ERC i CiU assegurant que els equips policials responsables de controlar aquests grups funcionen perfectament i treballen de valent en la “prevenció” d'actes violents i difusió de l'odi. Mercé Pigem (CiU) en primer lloc, i a continuació Joan Ridao (ERC), van recordar les esgarrifoses dades de l'Informe Raxen que cada any elabora l'ONG Movimiento Contra la Intolerancia, i on la Comunitat lidera les xifres d'accions violentes de tot l'Estat, així com les reiterades queixes i els informes dels membres de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, citant una per una les més de vuitanta accions violentes impunes de l'extrema dreta els darrers dos anys només a la Comunitat.
Inclús el PP es va sumar a la preocupació dels anteriors grups, i va recordar una condemna que les Corts Valencianes van consensuar arran els atemptats amb bomba contra les seus del Bloc i ERPV l'any 2008 i que exigia el Govern central mesures contundents per aturar aquestes accions.
Els diputats del PSOE van titllar de “marginal” el moviment ultra, “incapaç d'unir-se” i amb “grans diferències amb altres països, on en són molts més”. “Estem lluny de la impunitat i de la inacció”, va afegir al seu torn el Secretari d'Estat de Seguretat. Camacho va argumentar amb les lleis que criminalitzen l'odi i la violència, remarcant que existeixen moltes mesures de prevenció, i destacant les operacions policials contra els grups neonazis Hammerskins, Blood & Honour i Frente Anti-Sistema, este últim a la Comunitat en 2005. També va destacar la designació d'un Fiscal a l'Audiència Nacional centrat específicament en els grups neofeixistes. “Abordar bé un problema significa tindre la cautela de, ni minimitzar-lo, ni magnificar-lo”, va afegir, criticant que Ridao suggerís certa connivència de la policia amb els ultres.
Morera va criticar la intervenció de Camacho, "no ens val. Nosaltres seguim patint la violència feixista i ací no es deté a ningú"
Camacho va llançar tota l'estona balons fora, parlant del marc legal i aportant xifres facilitades per la policia, negant-se a contestar algunes de les preguntes concretes dels diputats, criticant que li hagen esmentat la llarga llista d'incidents: “amb una estadística era suficient”. També va evitar parlar de violència neofeixista i es va referir al problema titllant-lo de “violència juvenil”, equiparant extrema dreta amb extrema esquerra, i negant que hi haja impunitat, tot i remarcar que posseïa la documentació relativa als greus successos referents a la Comunitat i que coneixia els informes. Camacho va demanar un “debat tranquil”, negant taxativament que hi haja “complaença o acceptació de les forces policials”.
Per la seua banda, Emilio Olabarría (PNB) va incidir en els fets violents protagonitzats per ultres neofeixistes al futbol, denunciant la connivència dels clubs amb aquests grups violents, qüestió a la que Camacho va respondre amb xifres de sancions. “Des de l'any 2005 s'ha produït una reducció d'estos grups, segons la informació que em remet la Policia i la Guàrdia Civil”, va respondre.
Camacho també es va negar a contestar les preguntes sobre l'actuació policial al Cabanyal llançades per Ridao (ERC), argumentant que no entrava dins l'ordre del dia, i va criticar les acusacions del PP sobre les contradiccions entre el Govern central i el Delegat del Govern Ricardo Peralta.
Per la seua banda, el secretari general del BLOC, Enric Morera, va lamentar en un comunicat de premsa que en la compareixença del Secretari d'Estat de Seguretat "s'han donat moltes dades i ha dit que a la Comunitat el feixisme no té cap impunitat, però la realitat que patixen moltes persones agredides i seus de partits atacades no coincidix amb la realitat virtual en què viu Camacho i el ministre Rubalcaba, suposadament informats per un delegat del Govern que considera de normalitat democràtica quan se'ns insulta, quan se'ns impedix participar en actes públics o quan apallissen als nostres militants".
El líder valencianista va lamentar que les dades oferides per Antonio Camacho al Congrés dels Diputats, "no ens valen. Nosaltres seguim patint la violència feixista i ací no es deté a ningú".
Camacho va tancar la seua intervenció criticant que es parle d'impunitat en relació als atemptats sense resoldre, i va posar un exemple: “Ningú sap qui va matar el president Kennedy, però a ningú se li ocorre dir que als Estats Units hi ha complaença amb els magnicidis”.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada