dilluns, 4 de gener del 2010


L'Ajuntament de Pego instarà a les Corts Valencianes a que obligue a soterrar les línies d'alta tensió . El Punt 30/12/09

La Regidora del Bloc de Pego Marian Tamarit
Traçat d'alta tensió al seu pas per la comarca. Foto Arxiu


El Bloc Nacionalista Va ha presentat una moció instant a les Corts Valencianes, a aprovar una Proposició de Llei que tinga com a objecte obligar a soterrar tot els traçats de les línies d'alta tensió i desautoritzar la línia d'alta tensió de Gandia a El Verger que afecta a bona part del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.
Aquesta línia creua tota la façana del terme municipal, tot i que no toca directament el terme municipal si que crea un impacte important per a tots els pegolins que creuen eixa zona durant l'estiu.


La portaveu del Bloc Marian Tamarit explicava que la moció «està justificada en el projecte d'alta tensió que comunica Gandia i El Verger perquè tot i que realment a Pego no li toca terme municipal, però la línia d'afecció entra dins el Parc Natural i el traçat del projecte va paral·lel a la N-332 i per tant passa per davant del Parc».


Descrivia Tamarit la línia d'alta tensió que tindrà 27 quilòmetres de llargària, 21 dels quals no estaran soterrats i explicava que això suposarà torres d'alta tensió de 50 metres d'altura per 12 d'amplària que es construiran a les comarques de la Safor i la Marina. La portaveu nacionalista aclaria que la majoria del projecte va en aeri perquè fins ara l'empresa no té l'obligació de soterrar si el seu trajecte no passa per nucli urbà.


Aquesta xarxa elèctrica d'enormes dimensions comportarà, segons la regidora del Bloc, «no només un impacte visual i danys ecològics importants, sinó que també pot augmentar els incendis forestals pels llamps que sovint cauen a les torres». Uns altres efectes que apunta la moció presentada pel Bloc i exposada per Marian Tamarit, han de veure amb la salut, ja que el text presentat assegura que «existeixen nombrosos estudis científics que relacionen malalties tant greus com la leucèmia i els tumors malignes, especialment en nens i ancians, amb l'exposició a la radiació electromagnètica».


Així, a més de la instància de la Proposició de Llei, la moció del Bloc també apunta a què en cas de què no es desautoritze la citada línia, s'ha de demanar el soterrament dels 27 quilòmetres, sobretot els 4.000 metres que passen per davant del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada