dimarts, 4 de gener del 2011

El BLOC de Benissa envia dos cartes als “reis mags d’Orient” per demanar la Variant i el tren Gandia – Dénia




El col·lectiu del BLOC de Benissa ha enviat aquest matí dos cartes
adreçades als dos "reis mags d’Orient" que viuen d’esquenes als problemes dels valencians Zapatero i Camps. Tot i que realment el que haurien de fer és enviar-los un bon sac de carbó perquè s’han portat molt malament amb els benissers. Les cartes han partit, una direcció Madrid per al President del Govern Central, José Luis Rodríguez Zapatero on els nacionalistes de Benissa li demanem al president de l’estat espanyol que acabe d'una vegada la variant de la CN-332 que recordem està aturada des de fa més d’any i mig marginant el nostre poble i els seus ciutadans respecte altres municipis i llocs de l’estat. En eixe sentit, el portaveu del BLOC i candidat a l’alcaldia de Benissa, Xavi Tro, ha indicat que la consignació pressupostària per a la variant és de només 300.000 euros que es destinaran a la redacció definitiva de modificació del projecte. Aquesta quantitat en obra pública es ridícula, una vegada més, els Pressupostos Generals de l'Estat del present exercici han suposat un nou afront per als valencians i un nou càstig per als benissers.



D’altra banda, l'altra carta ha eixit direcció València adreçada al President de la Generalitat, Francisco Camps, per exigir-li el tren Gandia – Dénia, un oblit i una marginació en clau comarcal però que afecta totalment també als benissers. Si fem memòria, en abril de l’any passat es va signar el protocol entre la Generalitat Valenciana i el Govern Central del Pla d'Infrastructures Ferroviàries a València i només 2 setmanes després, el Ministre de Foment, José Blanco anunciava ja un retall pressupostari i que tots els projectes que no estaven en execució tindrien un retard de 5 anys. A més, la Generalitat Valenciana tampoc ha contemplat el tren als seus pressupostos com tampoc els Pressupostos Generals de l'Estat inclouen més que un estudi informatiu, el que realment vol dir que, res de res. El Pla de Rodalies Valencià apareix pressupostat en 3.400 milions. Però només compta amb 500.000 euros per al 2011, altres 500.000 per al 2012, 1 milió per al 2013 i 35 milions per al 2014. és a dir, en 4 anys només 37 milions d'eixos 3.400 milions. És a dir, un insultant 1% en els pròxims quatre anys. Senzillament, una nova i intolerable presa de pèl.



El portaveu nacionalista a l’Ajuntament de Benissa ha incidit en la necessitat de que la comarca de la marina alta estiga connectada per mitjà del tren amb les dos capitals valencianes d'Alacant i València. En eixe sentit ha denunciat que no pot ser que siga més ràpid anar amb l'AVE de València a Madrid (1:30 minuts) que de Benissa a València (que no es pot anar) o que en tren de Benissa a Alacant (2 hores). Això simplement es una barbaritat. La nostra comarca continua marginada i oblidada. La marina alta es tercermundista, i eixa manca de serveis ens afecta i molt en matèria turística i econòmica, però també fa que els benissers no puguem anar amb facilitat a ciutats com Benidorm o Gandia i a les capitals Alacant i València, per anar a la universitat, al metge, al teatre, al futbol, de compres o simplement a passar el nostre temps lliure. Tampoc els turistes que visiten ciutats com Alacant, València o Gandia poden vindre a passar un dia a Benissa i a més a més, el tren Gandia - Dénia és molt més que tot això, és la connexió entre Alacant i València, és la connexió entre Màlaga i Barcelona, en un futur tren d’alta velocitat en l’eix mediterrani, és, en definitiva, la connexió amb Europa. I és precisament açò el que ens margina, la potenciació d’eixe eix. Malgrat totes les recomanacions de la Unió Europea, dels grans empresaris valencians i recentment de la Ford d’Almussafes que ja ha amenaçat d’abandonar la factoria que té en aquesta localitat valenciana si en menys de cinc anys no s’habilita una entrada i eixida competitiva de mercaderies i persones amb Europa.



Cal assenyalar, que per a escriure aquestes dos cartes el BLOC de Benissa ha utilitzat dos exemplars de les 1000 cartes que l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Benissa va repartir recentment entre els col·legis i les escoletes infantils del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada