dimecres, 14 d’abril del 2010

Justícia i Dret


Una sentència feta pública aquesta setmana declara que els decrets que ordena la devolució dels ordinadors que encara tenen els regidors del Partit Socialista Obrer Espanyol de Calp són conforme a dret. Considere just, com diu la sentència, que regidors que disposaven d'uns ordinadors perquè desenvolupaven responsabilitats de govern i delegacions els hagen de posar a disposició de l'Ajuntament de Calp, dirigit per l'alcalde, un colp han deixat de tindre responsabilitats al capdavant de l'administració local. Tant costa açò d'entendre? Pareix, però, que a Luis Serna li costa molt entendre-ho. El que no li costa a Luis Serna, i als fets em remet, és desobeir ordres de l'autoritat legal. Com tampoc no li va costar ni gens ni miqueta nomenar la seua germana com a càrrec de confiança després de no superar una prova de selecció.

Tampoc no li va costar gens apel·lar Xenofont, del qual no en sap res, ni jo tampoc, de com escrivia ni pronunciava el nom del nostre poble, per oposar-se que Calp fóra Calp; en contra dels informes científics, de les recomanacions i resolucions de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i de les vivències col·lectives dels calpins. Tampoc no li ha costat gens qüestionar les retribucions de producció de funcionaris i treballadors de l'Ajuntament de Calp, tot esmentant-ne els noms i els cognoms de persones, les dades confidencials de les quals mereixen respecte, tot fent-los objecte d'una lluita política deslleial basada en la ràbia, la rancúnia i el ressentiment. No li ha costat gens tampoc acusar-me d'haver fet una pujada encoberta del tipus impositiu de l'IBI. Com es fa això?

Tampoc no li ha costat gens difamar-me per escrit i amb publicitat, tot dient literalment que: «En la seua declaració va enllaçar una mentida amb una altra, amb una sang freda i una arrogància impressionant. Va faltar a la veritat davant de la jutgessa des del principi a la fi sense escrúpols, va afirmar el portaveu del grup municipal socialista, Luís Serna, present en la sala on declarava Ximo Tur. Serna no va haver de declarar perquè la jutgessa considerà suficientment documentada la denúncia del grup municipal socialista i només va prendre declaració al denunciat Ximo Tur». Sí que estava la jutgessa suficientment documentada, sí.

No li va costar gens tampoc, amb una ignorància inexcusable, o amb una mala fe impressionant, fer-me passar per denunciat en un recurs contenciós administratiu. Tot i que encara que va ser pitjor el que va fer El Mundo, que va arribar a posar en titular que vaig estar en una banqueta d'acusats, en un contenciós administratiu (Visca el rigor periodístic!). Ara tenim la sentència d'una jutgessa - en paraules de Luís Serna- «suficientment documentada»-. En poc de temps, si no hi ha hagut cap problema tècnic, tindrem la gravació de la vista del judici i es veurà que no vaig estar en cap banqueta, perquè no hi ha en un contenciós administratiu, sinó en estrats, vestit amb toga com correspon a la meua condició de lletrat col·legiat, en representació, no de mi mateix, sinó com a alcalde, a l'Ajuntament de Calp, administració demandada en el recurs contenciós administratiu en qüestió.

Tota la resta no és més que falsedat, mentida amb voluntat de difamar, i tot això, per sort o per desgràcia, em dóna la possibilitat d'exercir accions legals. Que ho faça o no dependrà de les ganes que tinga de perdre el temps si preste atenció a conductes realment menyspreables, de personatges que cada vegada mereixen menys el meu interés, quan hi ha tantes altres persones interessants, intel·ligents, honrades, vitals, educades, positives, alegres, sempre disposades a ajudar Calp. Gràcies a totes elles.

Ximo Tur és l'alcalde de Calp.

2 comentaris:

  1. Molt be per Ximo, la política te que anar acompanyada de una bona gestió i pel que pareix els socialistes (calpenses) gestinaven per a ells principalment. Mort el gos queda la rabia

    ResponElimina