dijous, 11 de març del 2010

El CIBE-BLOC es solidaritza amb Román de la Calle




http://www.ciutadansdebenissa.com/

COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL CIBE-BLOC (10-3-10)

El CIBE-BLOC es solidaritza amb Román de la Calle

El grup municipal CIBE-BLOC vol solidaritzar-se amb Román de la Calle, el ja exdirector del MUVIM que ha dimitit recentment per culpa de la censura practicada pel Partit Popular del president de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i del president de la Diputació de València Alfonso Rus a les fotografies de l'exposició que resumeix l'any 2009 en imatges i que organitza la Unió de Periodistes Valencians. Una entitat que enguany celebra el seu 30 aniversari i que desgraciadament ha patit en les seues pròpies carns allò que combat tan activament com és la censura i la falta de llibertat d’expressió. En eixe sentit des del nostre grup municipal volem mostrar la nostra total solidaritat amb aquesta entitat i sobretot amb Román de la Calle que al presentar la seua dimissió ha donat un exemple de dignitat a tota la societat valenciana. Tota una demostració de coherència i d'ètica.

Cal recordar que Román de la Calle ha sigut membre del jurat de les tres últimes edicions del Certamen de Pintura Salvador Soria – Vila de Benissa (2007 – 2008 - 2009) i que ha deixat les seues reflexions en els catàlegs d’aquestes tres últimes edicions al voltant d’aquest tipus de convocatòries. I que ha demostrat sempre un gran compromís amb el nostre municipi, amb els nostres premis de pintura i amb el nostre fill adoptiu, Salvador Soria al que li uneix una gran amistat.

Ja per acabar el grup municipal CIBE-BLOC només pot qualificar aquest acte de censura i d’atac a la llibertat d’expressió d’absolutament reprovable. Pel que manifestem de nou el nostre total recolzament a la Unió de Periodistes i a Román de la Calle i esperem que aquestes actuacions de tisora practicades pel Partit Popular acaben d’una vegada per totes perquè són un autèntic atac a un dret constitucional com és el de la llibertat d’expressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada