dimecres, 27 de gener del 2010

El Bloc demana a la gent que acudeixca a la manifestació pel tren.


El BLOC demana que es done prioritat màxima al projecte i que populars i socialistes "coordinen esforços d'una vegada"
27/01/2010

Gasquet: "Portem més de quinze anys de retard i no podem esperar dotze més"

Els nacionalistes de la Marina Alta han celebrat el "canvi d'actitud" del PSOE i del PP respecte a la necessitat de connectar la comarca a la xarxa de rodalies de València. Ara bé, el seu secretari comarcal, Joan Gasquet, ha precisat que "el tren no pot esperar 12 anys quan ja fa més de 15 de retard". Ha demanat per això els diputats socialistes i populars "que es posen a treballar" per donar prioritat màxima i coordinar esforços que facin realitat a un projecte que, com s'ha precisat des del BLOC, ni tan sols figura en els pressupostos de l'Estat.

El secretari comarcal del BLOC ha recordat que la Marina Alta és l'única comarca europea de més de 200.000 habitants que no està connectada a una xarxa de rodalies. Ha remarcat així mateix que, per darrere de Balears, té el percentatge més alt de vehicles per persona, a raó de 750 per cada 1.000 habitants. "Hi ha una manca de transport públic manifesta que fa necessària una connexió per tren que sempre hem defensat", ha afegit.

El Bloc va fer ahir una crida a tota la Marina Alta i comarques limítrofes perquè els ciutadans vagin a la manifestació de dissabte per reivindicar el tren Gandia-Dénia. Un acte al qual acudirà el representant del grup a les Corts, Enric Morera, i en el que hem de superar els 2.000 que es van manifestar a Oliva ».

El secretari comarcal del Bloc, Joan Gasquet, va culpar tant al Partit Popular com al i PSPV, els dos partits que han governat al País Valencià, de la manca d'un servei de transport públic imprescindible en una zona tan poblada com és la comarca de la Marina Alta.

Gasquet va afegir que «els valencians tenim el mateix dret que altres comunitats» com Madrid i Catalunya a les que «el Govern central ha concedit 9.000 milions d'euros per a la millora de les seves rodalies».

El Bloc va lamentar que les poques infraestructures que existeixen a la zona «les paguem» com són l'autopista o el trenet, que tarda gairebé tres hores per cobrir un tram de 100 quilòmetres. Perquè «no ens segueixin prenent el pèl» i perquè «estem farts de tantes promeses» el Bloc va demanar una «massiva participació» de tots els ciutadans en la manifestació del proper dissabte 30 de gener, que partirà a les 17.30 hores de Torrecremada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada